15 Aralık 2009 Salı

Naciye Yemek Yarışması'nda!

Pıt Pıt Naciye'nin akşam verdiği yemekli davet müthiş geçmişti. Özellikle süpriz bir şekilde gelen gizemli önlük misafirlerin üzerinde inanılmaz bir etki yaratmıştı. Herkes bu şık kostümden etkilenmiş ve hemen birer tane edinmek istemişti. Önlüğün nerden ve kimden geldiği bilinmediği için misafirler önlüğe karşı iyice ilgi duymaya başlamışlardı. İçlerinden biri hem önlüğün kimden geldiğini öğrenmek hem de Naciye'yi etkilemek için ortaya parlak bir fikir attı. Naciye, bu güzel önlük ile birlikte televizyonda yayınlanan oldukça meşhur bir yemek yarışma programına katılacak ve önlük halk tarafından beğenilince önlüğün sahibi ister istemez ortaya çıkacaktı.
Bu fikir Naciye ve diğer misafirlerin pek bir hoşuna gitmişti. Hem zaten Naciye oldum olası televizyona çıkmak ister, bu isteğini dile getirmekten de çekinirdi. Şimdi fırsat ayağına kadar gelmişti. Teklifi yapan genç adam, yani Necati, bu programın yapımcısıydı ve Naciye'den çok etkilenmişti.

İlerleyen günlerde Necati sık sık yarışma programının detaylarını konuşmak için Naciye'yi aradı. Gereken dökümanları, sunucu ve teknik ekip hakkında gerekli gereksiz tüm bilgileri tekrar tekrar söylüyordu. Naciye halinden şikayetçi değildi, ilgiden hoşlanırdı. Üstelik televizyona çok hoş bir kostümle çıkacak ve tüm bakışlar, her zaman olduğu gibi, üzerinde olacaktı. Yemek yapma kısmı onun için sadece basit bir ayrıntıydı(!)

Ve beklenen gün geldi, çattı. Naciye yüksek ökçeli kırmızı pabuçları ve güzelce ütülediği şık mutfak önlüğüyle birlikte milyonlarca kişinin izlediği, ülkenin en popüler yemek yarışma programında, canlı yayındaydı. Başta sunucu olmak üzere, stüdyodaki herkes Naciye'yi ve tabii ki önlüğünü çok beğenmişti. Bununla birlikte, kimse bu süslü ve alımlı kadının, üzerindeki önlüğe rağmen, iyi yemek yapacağına ihtimal vermiyordu. En fazla çilekli puding yapacak gibi duruyordu.

Tüm tahminler boş çıktı ve Naciye kendisine verilen yemek malzemeleri ile çok lezzetli yemekler yaptı. Üzerindeki önlük ile tezgahlar arasında seri bir şekilde koşturuyor, hangi yemeğe hangi malzemeden ne kadar gerektiğini kırk yıllık aşçılar gibi göz kararı belirliyordu. Çok özel soslar yaratıyor, çeşitli baharatlarla yemeği süslüyordu. Onu izlemek bile seyircileri büyülüyordu. Naciye'nin stüdyodaki izleyiciler arasında yer alan büyükannesi de şaşkınlık içindeydi. Torunun ne kadar maharetli olduğunu bunca yıl görememiş, üstelik kızcağızı senelerce tembel torun diye çağırmıştı. Yaşlı kadın çok pişmandı.

Yarışma için verilen süre dolduğunda stüdyodaki konuklarca Naciye'nin hamaratlığına oy birliği ile karar verildi. Tüm konuklar, Naciye'nin üstündeki şık önlüğü nerden aldığını öğrenmek istiyordu. Maalesef sorular yanıtsız kaldı. Yarışma süresince ve onu takip eden günlerde tüm gazete ve dergilerde önlükten bahsedilmesine rağmen, kimse ortaya çıkıp önlüğü sahiplenmemişti....

1 yorum: