23 Aralık 2009 Çarşamba

BÜTÜN KIZLAR TOPLANDIK!

Pıt Pıt Naciye yarışmayı takip eden günlerde hiç olmadığı kadar mutluydu. Telefonları susmuyor, çeşitli dergi ve gazeteler onunla röportaj yapmak istiyordu. Herkes tasarımcısı meçhul önlüğü ve onun güzel sahibesi hakkında bilgi edinmek istiyordu.

Günler günleri kovaladı. Naciye o röportajdan bu röportaja koşup duruyordu. Üstelik iş temposu da oldukça artmıştı. Kendine ve arkadaşlarına hiç vakit ayıramıyordu. Tüm bu yoğun temponun içinde iyice dağılmıştı. Hemen kendini toparlamalı ve arkadaşları ile özlem gidermeliydi. Ama dışarı çıkmak için süslenecek hali de yoktu. Ne de olsa sokakta biri onu makyajsız haliyle görüp şaşırabilirdi. En iyisi tüm kızları evde toplayıp bir pijama partisi düzenlemekti.

Naciye tüm kankalarını aramaya koyuldu. Oya, Yelda, Fatma, Pınar, Nezahat ve Çiğdem ile tek tek konuşarak evde terlik+pijama ve pizzadan oluşan çılgın kız partisine katılmalarını sağladı. Kızların hepsi akşamki programlarını iptal edip Naciye'nin ev partisi için hazırlanmaya koyuldu. Yalnız içlerinden biri, yani Ayşegül şehir dışında olduğu için maalesef partiye katılamayacaktı (!) Üstelik kızcağız telefonu dahi çekmeyen bir yerde olduğu için akşamki organizasyondan da habersiz kalacaktı. Geri döndüğünde kesin sitem edecek , diye aklından geçirdi Naciye. Ayşegül iyi kız, hoş kız ama pek bir alıngan canım diyerek suçluluk duygusundan arınmaya çalıştı.

Öte yandan Ayşegül şehir dışında falan değildi. Yakın kız arkadaşlarına sırası ile önlük yollama macerasına devam ediyordu. Hemen hemen kızların hepsine önlük ulaşmıştı. Bir iki gün içinde önlüksüz arkadaşı kalmayacaktı. Kızların ellerine geçen bu gizemli önlüklerden birbirlerine bahsedeceğini de çok iyi biliyordu. Bu durumda şüphe çekmemek için ya arkadaşlarına yalan söyleyip ona da bir önlük gelmiş gibi davranacak ya da bir süreliğine şehir dışına çıkacaktı. Aslında şehir dışında olmak da yetmezdi, kızlar telefonda da ona yetişir, başlarından geçen tüm olayları anlatırdı. En iyisi iş için telefonu çekmeyen bir köye gidermiş gibi yapmaktı. Herşeyi planladı, sanki bir köy okulu tadilatına katılıyormuş gibi İstanbul'dan uzaklaşmış izlenimi yarattı. Gerçekte ise bir süreliğine Babaannesi'nin Merter'deki evine yerleşti. Olanı biteni burdan kızlar grubu arasındaki mail trafiğinden seyretmeye karar verdi.

Ayşegül'ün tüm planlarından habersiz olan 7 kafadar akşam Naciye'nin evinde toplandı. Naciye kızlara evine gelen gizemli önlüğü, bu sayede nasıl medyatik olduğunu, gizli hayranını ve tabii ki yakışıklı Necati'nin ona karşı ilgisini tek tek, defalarca yaşaya yaşaya anlatmayı planlıyordu. Bu önlük olayının sadece kendi başına geldiğini sanıyor ve pek bir havalanıyordu. Diğer kızlar da onların da gizli bir hayranı olabileceğini düşünüp heyecanlanıyor ve Naciye'ye bu durumu anlatmak için can atıyorlardı. Eline henüz önlük ulaşmamış olan Fatma ve Nezahat ise olanlardan habersizdi.

Saat 20 sularında kapı çalmaya başladı. Herkes sırası ile Naciye'nin sevimli ve küçük dairesinde toplanmaya başladı. Önce Yelda ve Çiğdem, ardından Oya ile Pınar geldi. Son olarak da Fatma ve Nezahat zili çaldı. Herkes çok neşeli ve kurt gibi açıkmıştı. Kimsenin yüzünde makyaj , saçında fön yoktu, içlerine pijamalarını giyip gelmişlerdi. Kız kıza bol kahkahalı bir gece başlamak üzereydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder