7 Ekim 2009 Çarşamba




NEŞELİ ÖNLÜK HİKAYELERİ NASIL DOĞDU?

Ayşegül 30’lu yaşlara merdiven dayamış genç bir mimardır. Birgün kendi ofisinde güzel güzel mimarcılık oynarken aklına çok sevdiği kız arkadaşlarına özel birer hediye verme fikri gelmiş. Bu özel hediyenin hem sahibine özgü olmasını, hem de tüm kızların işine yarayacak birşey olmasını istemiş. Düşünmüş taşınmış ve tüm arkadaşlarının ortak noktasının yemek ile ilgili olduğunu farketmiş. Hepsi yemek yemeyi, bazıları ise yemek yapmayı çok seviyormuş. O zaman herbirine kendi karakterlerine uygun önlükler tasarlamaya karar vermiş. Çalışmış çabalamış, çizmiş karalamış, sonunda arkadaşlarına birbirinden farklı ve neşeli önlükler tasarlamış. Sıra gelmiş tasarladığı önlükleri diktirmeye önce Kızıltoprak’ta Terzi Dilek ve Derya, sonra Bakırköy’de Terzi Simon Amca ona yardımcı olmuş. Kağıt üzerindeki önlükler gerçeğe dönüşmüş. Ayşegül önlükleri kendi elleri ile paketleyip arkadaşlarına yollamış. Kızlar hediyeyi alınca önce şaşırmış sonra bayılmışlar. Hemencecik önlüklerini üstlerine geçirip mutfağa koşmuşlar ve birbirinden güzel yemekler, pastalar ve çörekler yapmaya başlamışlar.
O günden sonra önlüklerin sahiplerine getirdiği maharet ve meziyet kulaktan kulağa yayılmış. Herkes bu güzel önlüklerden edinip yemek davetlerinde kullanmak ister olmuş. Hal böyle olunca, Ayşegül arkadaşları için tasarlardığı önlükleri ve onların hikayelerini internette insanlara duyurmaya karar vermiş.
Şimdi sizler de, http://www.neselionlukler.com/ ve www.neselionlukhikayeleri.blogspot.com adresinden önlükleri görüp sahiplerinin hikayelerini okuyarak NEŞELENEBİLİRSİNİZ!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder